image1 image2 image3

Le Chat Mauve|Este un pic despre tot. Totul vostru, al meu.|Eu, posesoare a unei biciclete, a multor perechi de pantofi|posesiune a doua pisici, iubita, colega, fiica cuiva.|Voi, toți ceilalți.

16 sept. 2014

Un drum

Sens unic. Asa e viata, un drum cu sens unic. Pe care poti merge doar inainte. Pe care in timp ce mergi, esti depasit de multi, la randu ti depasind pe multi. Uneori alergi, alteori mergi in liniste, uneori ploua, alteori e soare. Sunt pe drumul asta poduri cladite strasnic, trainic care te vor trece peste valtori. Sunt altele subrede, putrezite, nesigure. Sunt altele care au cazut demult, pe care trebuie sa le reconstruiesti ca sa mergi mai departe, neexistand cale de ntoarcere. Pe drumul asta vei rade, vei plange, te vei simti epuizat, secatuit, inutil, pierdut, singur, fericit, indragostit, iubit, respins, mintit, pretuit. Pe drumul asta vei fi invatat sa mergi, sa vorbesti, sa citesti, sa scrii, sa cauti, sa pierzi, sa castigi, sa urci si sa cobori. Si toate locurile dezvaluite de drumul asta se vor fi imprimat adanc, vor fi slefuit sufletul si mintea, se vor fi facut parte din tine. Pentru totdeauna. Pe drumul asta te vor insoti multi, unii pana la capat, putini, altii atat cat isi vor avea rostul, mai toti. Cu fiecare pas vei fi mai intelept, mai bun, mai curajos, mai drept, mai cuminte, mai mare. Vei rani, vei iubi, vei alege, vei pierde si vei castiga. Sa fii atent pe drumul asta, sa te grabesti atat cat trebuie, sa te opresti sa admiri locurile, sa vorbesti cu toti, sa plantezi un copac, sa ti iei un animalut, sa mirosi toate florile, sa mergi dimineata prin iarba uda, uneori sa te opresti sub un pod si sa te uiti la cer, sa visezi ca zbori.
Pe drumul asta cineva o sa te ia de mana, o sa ti completeze sufletul, mintea, ideile, clipele, aerul, zilele, noptile, rostul. Strange l tare de mana si nu i mai da drumul niciodata. Cu el te vei putea opri oriunde si oricand, nu vei mai fi irosit timp si campi de maci, ploi si ierni, mari si munti, apusuri, rasarituri. Le vei imparti. Curat, in acelasi suflet, pe acelasi creier, cu aceleasi aripi. Si pentru ca drumul asta e doar unul din multele care au fost si care vor urma, sa nu uiti niciodata strangerea aia de mana, culoarea acelui suflet, suflarea acelei minti. Daca le vei fi uitat, vei fi calatorit de atatea alte ori singur. Caci el, omul tau, celalalt tu, te va insoti in toate calatoriile lumii, trebuie doar sa fii atent, sa nu treceti unul pe langa altul aiurea, grabiti, furati de peisaj. Singuratatea e asa, un drum pe care nu strangi mana care trebuie.