image1 image2 image3

Le Chat Mauve|Este un pic despre tot. Totul vostru, al meu.|Eu, posesoare a unei biciclete, a multor perechi de pantofi|posesiune a doua pisici, iubita, colega, fiica cuiva.|Voi, toți ceilalți.

12 feb. 2013

Pe strada Mendeleev

Nu stiu cati dintre voi stiu strada Mendeleev. E undeva la hotar de piata Amzei si piata Romana. Unii dintre voi stiti Planters-ul de demult sau Hippy Hippy Shake si-asa stiti si Mendeleev.

Tin sa va vorbesc de doua locuri minunate de pe strada asta. Pe care poate unii din voi le stiti, altii sigur ati vrea sa le stiti. Doua locuri speciale, ca acasa. O cafenea si-o bacanie.

Pe cafenea o cheama Camera din fata, poate pentru ca se afla intr-o camera, in fata. Eu sunt o mare bautoare de cafea si exista doua locuri pe lumea asta unde-am baut cea mai buna cafea, acasa la mama si in Camera din fata.


Si pentru ca pe cafeaua mamei e mai greu sa o savurati, imi permit sa va invit la o cafea in camera. Stiu o masa la geam, langa un calorifer somnoros si-un perete plin de ceaiuri, o masa de pe care privesc dintr-o rama imbogatita de vremuri doi miri, eleganti, oameni dragi cuiva din camera.

Imediat la intrare, pe stanga in fiecare zi va inspira un gand,-o idee scrise timid cu creta pe-o tabla inalta ascunsa dupa un cuier.

Mereu e cineva la cate-o masa in camera, mereu te intampina un zambet, mereu descoperi ceva nou si frumos. Si pe mese sunt mileuri vechi lucrate de mana ca-n casa bunicii. Oamenii astia din camera au pus lumini la borcan si le tin la vedere, atarnate din tavan. Mai gasesti si niste ziare tiparite ordonat pe care-i musai sa le ciresti cu atentie, rand cu rand. Asta ca sa stii ce sa ceri.

Si daca ceaiul bun, proaspat inflorit intr-un ceainic sau cafeaua proaspat rajnita v-au trezit miresme prin nari, faceti apoi un popas la bacanie, Bacania cu suflet.

Putin mai sus pe aceeasi strada e un alt coltisor de lume unde lucrurile sunt altfel. Un loc unde te vor intampina usa cu un zgomot de talanga si mai apoi un domn inalt, cu ochelari si cu dichis.

Dupa ce urci o scara, dupa ce treci printre peretii cu sticle de vin bun, mai vechi sau mai nou, te intampina acest domn, primitor, zambitor, ferches. Si cu un cos de nuiele legat cu o funda mare mov, in care iti vei pune cateva din minunatiile de aici, caci nu vei putea pleca cu mana goala.

E plin de bunatati de casa, de paine buna, de dulceturi si de smacuri. Mai gasiti aici si pui de tara si nuci de spalat rufe. Da, da, nuci.

Dar va las pe voi sa le descoperiti pe toate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu