image1 image2 image3

Le Chat Mauve|Este un pic despre tot. Totul vostru, al meu.|Eu, posesoare a unei biciclete, a multor perechi de pantofi|posesiune a doua pisici, iubita, colega, fiica cuiva.|Voi, toți ceilalți.

18 apr. 2019

colectia de ceasuri


Nu mai zburase demult in conditii temporale standard. Din cupola de levitatie instantanee, care cuprindea toate multiversurile existente, putea oricamd sa fie oriunde, sa stea oricat, concomitent.
Caci stia deja demult ca existenta e o inventie sociala necesara, care punea in argumente si explicatii clare tot ce societatea temporala nu ar fi putut explica altfel.

Trenul electromagnetic de legatura intre gara centrala multiversa si societatea temporala i se parea slab dimensionat, ii mirosea a ulei de lampa, de a carui existenta nu se mai stia demult, si a iasomie.
Amestecul lichid de verde crud, alb si bleu foarte deschis se scurgea in ritmul secundelor, amalgamat si fluid, de jur imprejurul peretilor tenului, incapsulat in campul electromagnetic transmis de sinele de mare altitudine.
Incerca sa-si ascunda chipul si insemnele albastre din obraji, sa nu lase sa se strecoara aura bleu de sub vesmintele existentiale si sa nu treaca dincolo de scutul temporal nicio picatura de suc atemporal, cu care i se alimenta corpul.
Dar cel mai greu i se parea sa acopere mirosul de iasomie. Desi nu mai era nimeni in vagonul de tren electromagnetic temporal, stia ca trebuie sa se intoarca nevazuta la gara centrala multiversa si sa-si reia forma obisnuita. 

Nu  putea fi omniprezenta decat din interiorul cupolei garii centrale.
Avea insa nevoie, din cand in cand sa se temporalizeze si sa se masoare in secunde scurse in societatea temporala, pe care le recupera cu greu, in atemporalizare.
Uneori timpul ii consuma atata de mult suc atemporal, ca putea sa stea si trei cicluri de evolutie in carantina.
Ciclurile de evolutie nu reprezentau secunde, minute, ore, nu se intamplau precum succesiunea zi-noapte sau saptamana-luna-an, asa cum era definitoriu pentru societatea temporala.
Evolutia atemporala nu avea nicio limitare spatiu-timp, se scurgea intrepatruns dintr-un multivers in altul, iar cand fluxurile se intrepatrundeau, schimband astfel societatea temporala, afectata intr-un mod radical, se mai trecea de un ciclu de evolutie.
Ciclurile de evolutie coexistau insa toate in acelasi « timp ». Iar ea, era prezenta direct in lichidul atemporal care se scurgea intrepatruns, in toate directiile, in toate multiversurile posibile.
La fiecare ciclu de evolutie atemporala, un fir de cerneala albastra ii brazda milimetric pielea.
Nu era prima regina a spatiului atemporal. Facea parte dintr-o casta de posesori de Voce, o afectiune genetica somatizata sonor.


Va urma.



-        dupa un vis de Aldous Huxley