image1 image2 image3

Le Chat Mauve|Este un pic despre tot. Totul vostru, al meu.|Eu, posesoare a unei biciclete, a multor perechi de pantofi|posesiune a doua pisici, iubita, colega, fiica cuiva.|Voi, toți ceilalți.

25 feb. 2019

idei din minte


Contract de mandat

Incheiat astazi, intr-o joi.
La rascruce, acolo unde stanga sau dreapta fac diferenta.
I. PARTILE CONTRACTANTE
I.1. Dl. Cutare, domiciliat, Str. fara Nr., bloc, dar ar prefera casa, scara de valori, etaj dupa etaj, apartament de tip, sector sau judet, oricum e irelevant acum.
Nascut la data de care nu vorbeste niciodata, e mai bine asa,
In lipsa martorilor, sector/judet aproape, fiul lui si al ei , posesorul cartii de identitate pe care n-a terminat-o niciodata,
Seria aia noua, de a iesit acu', nr din doi in doi, eliberat de frici si frustrare , cod numeric personal, n-a mai mers demult cu trenul, in calitate de mandant, pe de o parte, si
I.2. Dra de la bar, domiciliata in apropiere, Str. cu Nr, bloc notes, scara magarului, Etaj superior, apartament de vanzare, sector/judet central, nascuta la data de dare in functionare in lipsa de altceva, sector/judet care mai de care, fiica lui, desi maica-sa nu e foarte sigura, posesoarea cartii de identitate autovehicul marca BMW, cumparata pe banii ei, seria stearsa, nr de Bulgaria, Eliberata de curand, cod numeric personal pe care nu-l tine minte niciodata, in calitate de mandatar, pe de alta parte,
Au convenit sa incheie prezentul contract de mandat, cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1. Mandantul il imputerniceste pe mandatar, ca in numele sau si pentru el, sa vanda cui va crede de cuviinta, in conditiile pe care le va crede de cuviinta si la pretul ce-l va socoti potrivit, imobilul proprietatea mandantului in temeiul unei iubirii fara margini, de nu s-a mai vazut, ca era foarte intuneric, compus din suflet si anexe, situat in cavitatea toracica, Aleea Central-Stanga, nr 2,  bloc cardio-respirator, scara de la capatul holului, etaj prabusit, ap devastat de un incendiu, judetul/sectorul superior si avand urmatoarele vecinatati: plamani usor afectati de o tuse ce nu-l mai lasa, sira spinarii, care si-a pierdut in vreme din verticalitate si un stomac in care nu se mai pot simti fluturi.
Mandatarul va primi, pentru mandant si in numele sau, pretul convenit, indeplinind toate formalitatile necesare incheierii si autentificarii contractului de vanzare-cumparare si semnand valabil pentru mandant si in numele sau ori de cate ori va fi nevoie.
II.2. Mandatarul poate trata si incheia orice contract de inchiriere cu oricine, fixand termenul si pretul in conditiile ce le va crede de cuviinta, dar nu in defavoarea mandantului, in conformitate cu dispozitiile legale, va putea primi chiriile si plati impozitele si taxele de orice natura si/sau in natura, va putea face reparatii, cu siguranta ca va trebui cel putin sa zugraveasca la interior, dupa ce va fi sters tot praful si va fi dus gunoiul, va putea actiona in judecata pe chiriasi si va putea face orice act necesar pentru o buna administrare. El va putea reprezenta pe mandant si ii va putea sustine interesele fata de organele de administratie publica, de instantele judecatoresti si in fata oricaror persoane fizice si juridice.
II.3. Pentru prestatia realizata, mandantul se obliga sa plateasca mandatarului un procent din valoarea profitului realizat, procent ce va da cezarului ce-i al cezarului, mai ales in conditiile in care nu mai are nimic de pierdut.
III. DURATA CONTRACTULUI
III.1. Prezentul contract s-a incheiat pe o durata determinata de imprejurari, de incidente fortuite si/sau eventuale forte majore sau ale tenebrelor, incepand cu data de mai bine o lasam pe maine, pana la data de care iar nu vrea sa vorbeasca acum, pentru asta merge la terapie.
IV. OBLIGATIILE PARTILOR
IV.1. Obligatiile mandatarului sunt urmatoarele:
a) sa execute mandatul, fara insa a executa si mandantul,cu exceptia fortelor majore intervenite din adancuri
b) sa dea socoteala de gestiunea sa. In eventualitatea unei gestiuni deficitare, mandatarul ramane cu buza umflata si o ia de la capat cu un alt mandant, pe care de data asta nu-l va mai alege superficial,la bere.
IV.2. Obligatiile mandantului sunt urmatoarele:
a) de a-l dezdauna pe mandatar pentru pierderile suferite prin indeplinirea mandatului:
b) de a-i restitui cheltuielile utile si necesare efectuate cu ocazia executarii mandatului. Aici se includ si daunele/interese pricinuite de eventuala exclusivitate, mai ales in eventualitatea in care se strica bemveul.
V. INCETAREA CONTRACTULUI
V.1. Prezentul contract de mandat inceteaza in urmatoarele cazuri:
a) revocare totala sau partiala;
b) renuntare;
c) moartea mandantului sau a mandatarului, exceptand cazul in care oricare din parti este calcata de o vaca pe strada sau de masina unui iubit gelos;
d) interdictia mandantului sau mandatarului impusa de autoritati, cu o distanta maxima intre parti de minim metri;
e) falimentul sau insolvabilitatea mandantului sau mandatarului, pricinuite de amanta/amante si/sau serile pierdute la FIFA cu baietii ori banii dati aiurea pe droguri.
f) imposibilitatea executarii mandatului;
g) indeplinirea mandatului, acesta fiind cazul fericit.
gbis) puscaria.
V.2. Dupa incetarea contractului, toate actele juridice incheiate ca mandatar sunt nule. E drept si ca mai toate alea dinainte au fost nule, conditii in care nici obiectul mandatului nu mai e ce-a fost odata.
VI. CLAUZE FINALE
VI.1. Mandatarul raspunde:
a) in cazul in care a primit bunul, dar a pierit din culpa sa;
b) de valoarea bunurilor pe care trebuie sa le primeasca, dar a neglijat sa le ridice, exceptand situatia in care s-a vazut cu fetele la cafea si a uitat cum a trecut timpul, mai ales ca au dat si-o tura prin mall;
c) de fructele percepute sau de cele pe care ar fi trebuit sa le perceapa.
VI.2. Mandatarul se obliga sa plateasca dobanda la sumele incasate in numele mandantului si folosite in interesul sau. De vazut daca dobanda se calculeaza la ROBOR sau EURIBOR, iubi din Italia ii trimite euro si oricum la unghii nu primeste.
VI.3. Mandatarul poate sa-si substituie o alta persoana, care sa indeplineasca total sau partial obligatiile rezultate din mandat. Poate n-are timp, ca are programare la drenaj limfatic si mai e si noaptea aia pierduta de la care are cearcane, nu stie daca iese din casa.
VI.4. Prezentul contract s-a incheiat astazi, ca zilele trecute nu se stia sigur daca e timp zilele viitoare in exemplare originale.
MANDATAR                                                                             MANDANT


Redactata si editata/dactilografiata in graba la lumina lumanarii, dupa o seara difuza, astazi, data autentificarii.
S-au eliberat partilor in cate exemplare s-a putut.